turisme rural Catalunya
Pla de l'Estany

Pla de l'Estany

Poblacions de la Comarca:

Banyoles

Banyoles està situada a l’extrem nord oriental dels Països Catalans i és la capital Pla de l’Estany. Es troba a mig camí de la Costa Brava i dels Pirineus, formant un triangle de poblacions i indrets de gran interès històric i paisatgístic. És un lloc de gran interès ecològic, cultural i històric.

L’Estany és l’origen i el principal signe d’identitat de la ciutat de Banyoles, és un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural.

La ciutat té una llarga tradició esportiva i unes instal·lacions i un entorn natural immillorables per a la pràctica de l’esport i de lleure.

El centre històric està format per edificis i lloc turístics, un exemple és la Plaça Major, la més important de Banyoles. És una plaça porticada de forma quadrangular, envoltada per quaranta arcs amb dovelles ben treballades. S’hi celebra el mercat cada dimecres al matí, on s'hi poden trobar tot tipus de productes de la comarca, que s’organitza des del segle XIII.

L'Esglèsia de Santa Maria dels Turers documentada per primera vegada a l'any 1017, és una esglèsia gòtica de planta basilical. Està formada per una nau central original, d'11 metres d’amplada, amb un absis heptagonal.

Altres llocs a tenir en compte poden ser la pia almoina (un palau gòtic que albergava originalment una institució benèfica laica), el monestir de sant esteve, la llotja del tint (un edifici gòtic civil del segle XV dedicat originalment, al tint de teixits), la muralla i el museu darder.

Les festes segons mesos de l'any són: al gener (Festa de Sant Antoni i Firestoc), al febrer (Carnestoltes), a l'abril (Processió dels Dolors i Fira del Cop D'ull), al juny (Exposició de flors), al juliol (Aplec de la sardana), a l'agost (Festes d'agost i Fira del Cop d'ull: antiguitats), al setembre (Rallye de Motos Antigues i travessia a l'estany), a l'octubre (Festa Major de Sant Martirià) i finalment al novembre (Fira de Sant Martirià).
També cal destacar les festes nacionals com ara Sant Jordi, Sant Joan i la diada de Catalunya.
Més enllà de les activitats que permet l'entorn natural privilegiat de la ciutat , al llarg de l'any Banyoles ofereix tot tipus d'activitats per a tot tipus de públics. Des de teatre fins a concerts, des de casals de barri a les discoteques, des de casals d'estiu a les activitats familiars.

 
Nom Casa
Població
 
1/6
Banyoles
CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar

Associació Turisme Rural Girona C/Balmes, 6 2n 17002 Girona Tel. 972226015 Fax. 972225043 www.gironarural.org
info@gironarural.org | Avís Legal | Política de Privacitat