turisme rural Catalunya
Pla de l'Estany

Pla de l'Estany

Poblacions de la Comarca:

Serinyà

El terme de Serinyà està situat al nord de la comarca del Pla de l’Estany, just al límit amb la Garrotxa, a la vall baixa del riu Ser i la seva confluència amb el Fluvià. A Serinyà podràs gaudir d’un dels grups de jaciments prehistòrics més importants de Catalunya. Les troballes corresponen, sobretot, al paleolític superior, especialment al paratge del Reclau i a la Bora Gran d'en Carreres. La magnífica església de Sant Andreu del segle XII és l’edifici més emblemàtic del municipi, i la Festa del Roser i Homenatge a la Vellesa, celebrada a Serinyà, és una de les més antigues de Catalunya.

Les coves del Reclau constitueixen un patrimoni arqueològic d'interès internacional. Presenten la millor seqüència paleolítica de Catalunya i els seus materials són un dels nuclis fonamentals del fons del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

Dins el poble de Serinyà destaca la plaça Major, on hi ha ubicada l'església romànica de Sant Andreu datada del segle XII. És un edifici d'una nau amb volta apuntada i absis semicircular que té una decoració amb fris de dents de serra i arcuacions. Damunt la porta té una torre campanar de planta quadrada a la qual s'accedeix per una original escala exterior de pedra.

L'Ermita de Sant Miquel de Sesvinyes és datada del segle XII. La seva construcció és d'una nau amb volta apuntada que acaba amb l'absis semicircular. És un conjunt monumental típicament rural.

A Serinyà es celebren diverses festes, la 3ª setmana de gener la Festa de Sant Antoni, el 1r cap de setmana de juliol una Bicicletada, el dia 30 de novembre la Festa Major de Sant Andreu, entre d'altres.

 
Nom Casa
Població
 
1/13
Serinyà
 
1/13
Serinyà
 
1/13
Serinyà
 
1/12
Serinyà
CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar

Associació Turisme Rural Girona C/Balmes, 6 2n 17002 Girona Tel. 972226015 Fax. 972225043 www.gironarural.org
info@gironarural.org | Avís Legal | Política de Privacitat