turisme rural Catalunya
Pla de l'Estany

Pla de l'Estany

Poblacions de la Comarca:

Sant Miquel de Campmajor (Santa Quitèria)

Sant Miquel de Campmajor forma part de la comarca del Pla de l'Estany, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 33 km2 i 217 m. d'altitud.
Està situat a l’est de Banyoles i travessat pel riu Ser, integra avui els nuclis de Briolf, Falgons, Sant Martí de Campmajor i Ventajol. El municipi destaca pel seu patrimoni cultural i per la bellesa del seus paratges naturals. Hi descobriràs alguns castells i molins, i també diverses esglésies.
La gorja del diable i les múltiples fonts que brollen disperses pel territori també en són un tret distintiu.

L'Església és una construcció de finals del segle XI i, malgrat les alteracions, l'esgésia se situa entre els exemplars romànics de més notabilitat de la comarca. Cal destacar, el conjunt de l'absis amb les dues absidioles, encara que la del costat sud ha estat restaurada en la seva gran part. Tenen la decoració a base d'arcuacions i faixes verticals. A poca distància, a la carretera que porta cap al Collell, trobem el pont vell de Sant Miquel, una construcció del segle XII o XIII.

El pont vell de Sant Miquel de Campmajor és fet amb carreus grossos i ben escairats excepte la part superior.

El Castell de Roca està ubicat prop del Ser al costat d'un saltant d'aigua i al punt de confluència amb el Tort. Consta de tres construccions adossades l'una amb l'altre. La més vella és la torre situada a l'esquerra de la façana principal. Al primer pis, es pot veure una finestra germinada de l'època del romànic tardà, de finals del segle XIII.

El Molí de Roca és un molí fariner medieval que aprofitava el salt d'aigua natural i una gorga del riu Ser. També es pot veure el rec artificial que portava l'aigua al molí. La transparència de l'aigua enmig de les roques fan d'aquest paratge un lloc captivador.

L'antic poble de Briof, datat del 997, actualment abandonat , conserva dos elements importants. D'una banda, l'església romànica, d'una sola nau amb absis semicircular. De l'altre, la torre veïna fortificada, possiblement posterior a l'església, de planta quadrada i arc de mig punt central.

Un altre punt d'interés és la gorga del diable, on el riu assoleix una amplada de vint metres.

Sant Miquel de Campmajor cel.lebra diverses festes durant l'any, la 2ª quinzena del mes d'abril hi ha l'Aplec de l'ermita de Loreto, el 3r diumenge de maig l'Aplec de Sta. Quitèria, el 2n diumenge de setembre l'Aplec de de St. Ferriol, l'últim diumenge de setembre la Festa Major de Sant Miquel, el 1r diumenge de novembre la caminada popular i finalment, la 1ª setmana de desembre hi ha la Cursa Bike Trial.

 
Nom Casa
Població
 
1/8
Sant Miquel de Campmajor (Santa Quitèria)
 
1/12
Sant Miquel de Campmajor (Santa Quitèria)
CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar

Associació Turisme Rural Girona C/Balmes, 6 2n 17002 Girona Tel. 972226015 Fax. 972225043 www.gironarural.org
info@gironarural.org | Avís Legal | Política de Privacitat