turisme rural Catalunya
Pla de l'Estany

Pla de l'Estany

Poblacions de la Comarca:

Palol de Revardit

El dolmen neolític de la Mota i algunes restes de l’època romana ens demostren que el conjunt d’aquest territori ha tingut un poblament antic.
Palol de Revardit té una superfície molt extensa de boscos suaus de pins i alzines, fet que, amb la combinació controlada d’edificacions, conforma un paisatge natural privilegiat. El riu Revardit, del qual ha agafat nom el poble, travessa bona part del municipi fins a desembocar al Terri.
Més al sud hi ha la riera Riudellots, també afluent del Terri, que s’hi enllaça fora de la comarca. Les petites muntanyes que es ramifiquen des de la serra de Rocacorba i el Puig de Sant Dalmau són els referents orogràfics que envolten el municipi.

El nucli de Palol de Revardit està format per l'esglèsia de Sant Miquel, construida a la primera meitat del segle XII, i situada dintre del recinte del castell que fa les funcions d'esglèsia parroquial.

El castell data de l'any 1075. Actualment s'hen conserva els llenços de muralla i fragments de l’edifici principal que avui s’ha convertit en masia. En destaca, la torre gòtica, quadrada, de considerable amplada i alçada que sobresurt davant mateix de l’església de Sant Miquel i que malgrat la seva austeritat és una construcció molt espectacular. Més separada hi ha una antiga torre circular que formava part d’aquest recinte.

El pou de glaç de palol datat dels segles XVII i XVIII és una construcció singular, una de les més grans d'aquestes carecterístiques en tota la comarca del Pla de l'Estany.
Té una fondària d'uns 10,45 metres i un diàmetre de 8,35 metres. El seu molt bon estat de conservació fa pensar que s'aprofités, possiblement, fins a les darreries del comerç del glaç.

CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar

Associació Turisme Rural Girona C/Balmes, 6 2n 17002 Girona Tel. 972226015 Fax. 972225043 www.gironarural.org
info@gironarural.org | Avís Legal | Política de Privacitat