turisme rural Catalunya
La Selva

La Selva

Poblacions de la Comarca:

Fogars de la Selva

El municipi de Fogars de la Selva -anteriorment, Fogars de Tordera- està situat a l'extrem meridional de la comarca i limita al sud amb el Maresme, comarca a la qual va pertànyer fins a la divisió territorial de Catalunya de l'any 1936.

El terme té una extensió de 33.17 quilòmetres quadrats i una població de 691 habitants (1998), bona part dels quals en les diferents urbanitzacions que conformen el municipi. S'estén pel sector nord-est del massís del Montnegre, amb el Montgròs com a punt més alt (391 metres), i per la part baixa de la Tordera, a la zona on conflueix la riera de Santa Coloma. Bona part del territori està ocupat per boscos de pins, alzines i roures. A la part més plana, al nord i a l'est, s'hi conreen cereals, vinyes, hortes i pollancres. Antigament s'hi explotaven algunes mines de coure i plom, actualment abandonades.

Pràcticament mancat de nucli urbà, el poblament és dispers, amb diverses cases de pagès situades a l'entorn de les dues parròquies que conformen el municipi: Sant Cebrià de Fogars a llevant i Sant Andreu de Ramió a Ponent.

A l'edat mitjana el terme depenia del castell d'Hostalric, dins les possessions dels vescomtes de Cabrera. D'altra banda, consta en una butlla papal de Lluci III, del 1.185, que el monestir de Breda tenia importants alous a la parròquia de Ramió, que també apareix citada en aquest document, és més muntanyosa i ha estat tradicionalment menys poblada. Amb la divisió provincial del 1833, Fogars de la Selva entrà dins la província de Barcelona, i és l'únic municipi de la Selva que pertany a aquesta demarcació.

- Llocs d’interès per poder visitar:

· Església de Sant Cebrià
· Església de Ramió, d'estil romànic modificat i que està dedicada a Sant Andreu. Els primers escrits trobats daten de l'any 1246 com Sancti Andree de Rimay, en la Butlla del Papa Inocenti IV.
· Ermita de la Mare de Déu de la Serra, d'origen romànic on cada any s'hi celebra un aplec el primer diumenge de setembre.
· La Tordera, és d'un gran interès ecològic i cinegètic la ruta que es fa per la Tordera, ja que s'hi troba una diversitat de vegetació de gran valor.

 
Nom Casa
Població
 
1/4
Fogars de la Selva
 
1/4
Fogars de la Selva
 
1/4
Fogars de la Selva
CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar


Avís Legal | Política de Privacitat