turisme rural Catalunya
La Selva

La Selva

Poblacions de la Comarca:

Osor

El terme d'Osor ocupa una extensió de 52 km2 (amb 437 habitants el 2003) situats a la subcomarca natural de les Guilleries. La vila és a 340 m sobre el nivell del mar. Dista 21 km de Santa Coloma de Farners, capital comarcal, 16 de Sant Hilari Sacalm, capital de les Guilleries, 9 d'Anglès vila més propera, 25 de Girona i 102 de Barcelona.

Arquitectònicament, cal destacar els dos ponts medievals existents, un de petites dimensions, el pont de can Vidal, sobre la riera Noguerola, i, sobretot, el Pont Vell, sobre la riera d'Osor, de caràcter romànic, documentat des del segle XV, tot de pedra, actualment d'una sola arcada gran i que gaudeix d'un entorn perfectament ajardinat i repoblat de peixos, ànecs i oques.

També és important l'església parroquial, dedicada a Sant Pere, sobretot pel seu braç meridional originari de l'antiga església romànica medieval amb nou arcuacions llombardes i un finestral de doble esqueixada. És un edifici alt i esvelt d'estructura rectangular, d'una nau amb quatre capelles per banda que es comuniquen. La façana presenta una porta d'arc rebaixat, dos ulls de bou i una rossana; el campanar és de planta quadrada.

Al costat de l'església, trobem la Torre de Recs, una torre robusta i quadrada edificada posterior a l'any 1439. Destaquen les pedres cantoneres, els finestrals gòtics, la diversitat de formes i tipus de pedra usats en la construcció i les restes de merlets.

La Font del Borrell és una de les fonts més conegudes de la comarca i documentada del segle XVIII.

Osor celebra diferents fires i festes durant l'any, a l'abril trobem la Fira del Senglar, el darrer dissabte d'abril la Festa del Roser a Santa Creu d'Horta, l'1 de maig l'Aplec del Coll, el 25 de juliol la Festa de Sant Jaume a Santa Creu d'Horta, entre d'altres.

CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar


Avís Legal | Política de Privacitat