turisme rural Catalunya
La Selva

La Selva

Poblacions de la Comarca:

Amer

El terme municipal d’Amer, de 38’85 km2 i 2205 habitants l’any 2000, es troba a l’extrem nordoriental de la Selva, fronterer amb la Garrotxa al nord i el Gironès a l’est. Els boscos de les zones muntanyoses d’Amer afavoreixen la presència d’una fauna típica d’aquests ambients, com el porc senglar, el teixó, la geneta, la guilla i l’esquirol pel que fa als mamífers, i el tudó, el gaig, la merla, el pit-roig, la mallerenga, el pica-soques i l’esparver, entre d’altres, pel que fa a les aus. A les zones més humanitzades, properes als camps oberts o al pla, hi són més freqüents el conill de bosc, la llebre, la mostela, la perdiu, la guatlla o la garsa. Entre els ocells, tords, pinsans i aloses freqüenten també els camps de conreu. La fauna aquàtica i de ribera presenta, sobretot a les zones més netes, barbs i carpes pel que fa als peixos i granotes i gripaus pel que fa als amfibis. La major part del terme és muntanyosa i coberta de boscos, especialment alzinars i castanyedes a la zona de les Guilleries, barrejats amb abundants pinedes a les parts més baixes i al sector de Sant Climent. A la vall, ben regada per un bon nombre de cursos d’aigua, predominen diversos tipus de conreus, tant de regadiu com de secà (cereals, patates, llegums, hortalisses i arbres fruiters). Un tret distintiu pel que fa als conreus de secà a Amer és la producció de l’avellana.
Les traces més antigues de poblament humà a Amer les trobem als cingles de Sant Roc, a l’extrem nord-est del terme. En una cavitat coneguda amb el nom de “la Bauma de la Xemeneia” ha estat localitzat un jaciment del paleolític superior on s’hi han exhumat restes d’indústria lítica i de fauna. A destacar:

MONESTIR DE SANTA MARIA D'AMER
Consagrat l’any 949, el monestir benedictí de Santa Maria d’Amer fou el centre religiós i polític de la vall al llarg de tota l’edat mitjana i moderna, fins a l’exclaustració de 1835, i al seu redós hi va créixer la vila.

MUSEU ETNOLÒGIC "LLUÍS SIDERA"
Inaugurat l’any 1989, s’ubica a can Terme, l’antiga sagristia major. Està dedicat als oficis antics i a tradicions i costums, i s’hi exposen més de 2.500 peces procedents de la col·lecció particular de Lluís Sidera.

LA FONT PICANT
El paratge de la Font Picant es troba uns 2 km al nord del poble, al veïnat del Colomer. El centra la mateixa cèlebre font, d’on brolla una aigua mineral carbònica procedent d’un subsòl volcànic ric en minerals, que en part ha estat comercialitzada i ha donat lloc a la creació d’una important planta embotelladora.

SANT CLIMENT D'AMER
L’antiga església parroquial de Sant Climent d’Amer, a uns 3 km al sud-est del poble, centra un veïnat de cases esparses als vessants suaus tributaris de la riera de Sant Climent. És un edifici originari del segle XVII, molt reformat al XIX, amb una portalada d’estil neoclàssic i un campanar de torre amb elements neoromànics i teulada decorada amb rajoles policromes.

CALENDARI FESTIU
- Aplec de Santa Brígida (primer diumenge de febrer)
- Processó dels Dolors i Divendres Sant, escortada pels manaies de la població (Divendres del Dolors i Divendres Sant
- Festa del Roser. S’hi inclou la festa d’homenatge a la vellesa i la trobada de gegants (Primer diumenge de maig)
- Aplec de la Sardana (primers de maig)
- Festa major, dedicada a Santa Maria (15 d’agost). El dia 16 es balla la “Sardana de l’Alcalde”,
on les parelles formen una rotllana oberta i dansen al so de la peça “Festa Mil·lenària”, obra
del compositor local P. Fontàs (15, 16 i 17 d'agost)
- Festa del Pedreguet. En honor a la Mare de Déu de la Pietat, venerada a la capella situada en aquest barri (8 de setembre)
- Festa de l’Albergínia (segon cap de setmana de setembre)
- Aplec de Sant Climent i Sant Corneli, a l’antiga parròquia de Sant Climent d’Amer (mes de setembre)
- Festes de l’Aniversari. Commemoració de la consagració de l’església del monestir, avui parroquial. Hi ha una castanyada popular i la Fira de Sant Martí, mostra industrial i de productes artesanals d’Amer (9 de novembre)CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar


Avís Legal | Política de Privacitat