turisme rural Catalunya
La Selva

La Selva

Poblacions de la Comarca:

Brunyola

Està situat al nord-est de la comarca, al límit amb la del Gironès, drenat per l'Onyar, al nord de la capital de la comarca. Brunyola té abundants Pinedes, castanyedes i alzinars. Ocupa una superfície de 36,61 km quadrats i té 384 habitants. L'avellaner, els farratges i cereals són els conreus més importants del secà. A regadiu s'hi troben patates i hortalisses. La ramaderia bovina i porcina complementa l'economia del municipi.

Els llocs d'interès de Brunyola són l'esglèsia parroquial de Sant Martí Sapresa documentada de l'any 1019 i totalment renovada a partir del segle XVIII.
L'esglèsia de Sant Fruitós de Brunyoladata, datat de la reconstrucció del segle XVI, és de planta rectangular. La façana és senzilla, amb porta adovellada, ull de bou i campanar d'espadanya doble amb final barroquitzat. La porta preserva la ferramenta ornamental primitiva.

L'Ermita de Sant Romà és un temple romànic d'una sola nau, porxo i campanar d'espadanya. Un altre ermita d'interès, és la de la Mare de Déu de Serrallonga, esmentada ja al segle XVII.

El castell de Brunyola es troba situat dintre del poble. Actualment només podem veure tres torres de les quatre que hi havia, una de les quals ha estat reaprofitada com a campanar de l'església, i en el lloc de la desapareguda hi trobem el cementiri.
El castell conserva sencera la façana nord, amb un portal adovellat, finestrals gòtics i, més o menys fragmentades, les altres tres façanes. Les dependències internes han estat utilitzades recentment com a Ajuntament.

 
Nom Casa
Població
 
1/12
Brunyola
 
1/25
Brunyola
CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
Serveis

Accés per a discapacitats

S'admeten animals

Servei de menjars

Barbacoa

Pati/Jardi

Zona de jocs infantils

Piscina

WIFI

Spa
Activitats

Activitats eqüestres

Rutes cicloturisme

Rutes senderisme

Platja

Esports de neu

Activitats agroturístiques

Observació d'aus

Cursos i tallers

Teràpies de benestar

Enoturisme

Esports d’aventura
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar


Avís Legal | Política de Privacitat