turisme rural Catalunya
Garrotxa

Garrotxa

Poblacions de la Comarca:

Vall d'en Bas

El municipi de la Vall d'en Bas, conforma una unitat geogràfica i paisatgística de primer ordre. Serrats, carenes encinglerades com les de Cabrera dels Llancers, de Freixaneda o el Puigsacalm, envolten prats i boscos de faigs, alzines i roures fins arribar a la plana d'en Bas. Una plana que posseeix un dels sòls més fèrtils de Catalunya. Mentrestant, una munió de rieres i rierols solquen la plana abocant les seves aigües al riu Fluvià, després que aquest s'hagi format en saltar dels cims de Falgars.

La vall té una extensió de 90,5 Km2 i rondeja els 500 metres d'alçada sobre el nivell del mar. El Puigsacalm i el massís de Santa Magdalena formen una de les siluetes més característiques de l'entorn. Des dels seus cims amb una alçària de 1.515 metres es pot gaudir de magnífiques panoràmiques sobre bona part de Catalunya.

El municipi de la Vall d'en Bas es va crear l'any 1968 per la fusió dels antics municipis de Sant Esteve d'en Bas, Sant Privat d'en Bas, Joanetes i la Pinya. Amb la unificació es recuperava part de l'estructura de l'antic vescomtat de Bas, i es convertia en un dels municipis més grans de la comarca.

Finalment cal esmentar, dos nuclis catalogats com a conjunts històrics-artístics, la Vila del Mallol, ubicada sobre un turó i que fou durant segles la capital administrativa del vescomtat de Bas, i el nucli d'hostalets d'en Bas, el qual té els seus origens en uns hostals situats al peu de l'antic cami ral que anava d'Olot a Vic.

En definitiva, un conjunt d'indrets dotats d'innegable interès, on el tracte amable i hospitalari de la seva gent faran amena i enriquidora la vostra estada a tots aquells que ens volgueu visitar.

Entre el seu calendari festiu destaca la celebració dela Fira de Sant Nicolau, cada 6 de desembre.

CercadorRural
Població
Tipus d'allotjament
L'estada
Data d'entrada

Data de sortida

Adults Nens
Cercar


Avís Legal | Política de Privacitat